homeopathie

Wat is homeopathie?

Het onderzoek naar en interventies in de subtielere domeinen (energie en bewustzijn) van een individu maakt veel gebruik van de homeopathie. Homeopathie is de door de Duitse arts Hahneman ontdekte geneeswijze, die net als de acupunctuur werkt met subtiele informatie.

Uitgangspunt bij deze benadering is eveneens dat het lichaam zichzelf heelt en alleen soms een kleine aansporing nodig heeft om de vastgelopen raderen van dit proces weer in beweging te brengen. Die kleine aansporing is een naald in de acupunctuur en een extreem verdunde stof in het geval van de homeopathie. Wat dat betreft zijn ertussen de acupunctuur en de homeopathie meer overeenkomsten dan verschillen.

Binnen de sivas wordt de homeopathie gekoppeld aan de pols. Dat is een andere benadering dan de meeste homeopathische artsen kiezen. Die baseren hun behandeling doorgaans op de lichamelijk symptomen van de patiënt: bepaalde symptomen worden bestreden met bepaalde middelen. Binnen het IVEG wordt niet de klacht, maar de patiënt behandeld en dankzij de VAS is het mogelijk de homeopathische middelen beter af te stemmen op de “hogere” informatievelden. Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat volgens de natuurgeneeskunde gezondheidsklachten ontstaan als de mens niet meer leeft in harmonie met zijn eigen natuur of met zijn omgeving. Genezing is dan ook het (weer) in balans brengen van de mens in een natuurlijke harmonieuze staat.

 ← Ga terug